Lezárt akta

2022.04.25. 13:49

Az udvarból, a kerítést megbontva lopták ki a motort

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely két pécsi és egy bonyhádi férfi ellen indult, akik lopás bűntettét követték el.

Illusztráció: Shutterstock

Egy pörbölyi férfi tett feljelentést 2021. október 20-án, amiért előző éjszaka a háza bekerített udvaráról, a kerítést megbontva, ismeretlenek ellopták a Simson segédmotoros kerékpárját, ezzel 100.000 forint kárt okozva neki - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során a járőrök számára egy szürke színű egyterű autó mozgása vált gyanússá Szekszárdon, ami onnan Pécs irányába távozott. A nyilvántartások alapján, korábban egy 66 éves pécsi férfi használta a kérdéses kocsit. A házánál tartott kutatás nem hozott eredményt, de elszámoltatása során elmondta, hogy valóban járt Pörbölyön a kérdéses éjszakán.

A férfit a rendőrök kihallgatták, amely során a gyanúsított elmondta, úgy tudta, hogy testvére korábban megvette a motort, ő csak segített neki elszállítani. A 60 éves rokon a kihallgatása során a gyanúsítás ellen panasszal élt, nem is tett vallomást. Velük volt még egy 27 éves bonyhádi férfi is, aki részben megerősítette a 66 éves elkövető által elmondottakat. A Simson az eljárás során nem került elő.

Mind a három tolvajnak lopás bűntette miatt kell felelnie. Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában