Vádemelés

2022.07.26. 15:00

Változatos módokon lopta meg anyja élettársát

A Szekszárdi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves szekszárdi férfi ellen - tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott tavaly márciusban ismeretlen körülmények között, jogosulatlanul megszerezte az édesanyja élettársának bankszámlaadatait. A bankszámla felhasználásával az interneten vásárolt egy több, mint 350 ezer forint értékű okostelefont. A telefont nem használta, hanem azért, hogy mielőbb készpénzhez jusson, a készüléket kevesebb, mint fele áron eladta egy pécsi használt telefon kereskedésben.

A férfi ezen túlmenően a sértett személyi adatainak felhasználásával megváltoztatta a számlavezetéshez szükséges telefonszámot, majd ezután 152 ezer forint készpénzt utalt át magának a sértett számlájáról, amelyet később felélt. A vádlott a sértettnek összesen több, mint fél millió forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában