Lezárt akta

2022.07.17. 09:58

Eltiltás hatálya alatt furikázott, lebukott a fiatal

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy, az elkövetés idején 19 éves kaposvári férfival szemben indult, aki eltiltás hatálya alatt több alkalommal is vezetett, egy alkalommal pedig balesetet is okozott.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Március 4-én késő este Kaposszekcsőn egy Vásárosdombó irányából közlekedő autó vezetője a rendőrök jelzésére nem állt meg, lassítás nélkül tovább hajtott. Kicsivel később a sofőr elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett és egy kerítésnek ütközött, majd egy félreeső helyen az autót leállította és társával gyalogosan távozott. A sérült kocsi közelében a járőrök igazoltatták a két férfit, akik elszámoltatásuk során tagadták, hogy bármelyikük vezette volna az autót – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ugyanezen a napon, 16 óra 22 perc körüli időben történt egy anyagi káros baleset Dombóváron is, ahol egy ismeretlen személy ismeretlen rendszámú és típusú járművel nekiütközött egy utcán parkoló autónak. A sérült kocsi tulajdonosa bejelentést tett, majd a rendőri intézkedés után néhány nappal megjelent a baleset helyén egy fiatal pár. Az autót – amivel érkeztek – akkor a férfi vezette, de a vele lévő nő elmondta, hogy a balesetet ő okozta korábban és felajánlotta, hogy rendezik a kárt. Kiderült, hogy ez a férfi megegyezik azzal, akinél az éjszakai igazoltatás során a sérült kocsi indítókulcsa volt, a balesetet akkor ő okozta.

Fotó: TMRFK

Az ügyben a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, megállapították, hogy a balesetet okozó férfi a vezetéstől el van tiltva. A fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy eltiltás alatt többször is vezetett, egy alkalommal pedig balesetet is okozott. Az eset körülményeinek vizsgálatát a Dombóvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában