Sebességellenőrzés

2022.08.17. 16:19

Rengeteg gyorshajtót szűrtek ki Tolnában

Kétszáznál is több gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök a múlt héten megtartott fokozott ellenőrzésen Tolna megyében.

TEOL

Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) augusztus 8. és 14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést.  Az akcióhoz a magyar rendőrség is csatlakozott, az egyenruhások Magyarország egész területén, így Tolna megyében is fokozott sebességellenőrzést végeztek – tájékoztatott keddi közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, mely most közölte a sebességellenőrzés eredményeit.

Mint azt írták, a kampány – a legfőbb baleseti ok – a gyorshajtók kiszűrésére irányult. Hozzátették, a sebességellenőrzések legfőbb célja, hogy a sofőrök tartsák be a közlekedési szabályokat, és ezáltal javuljon a közlekedésbiztonság.

A Tolna megyei rendőrök az egyhetes fokozott ellenőrzés alkalmával 212 gyorshajtót szűrtek ki a forgalomból. A sebességtúllépőkkel szemben 112 esetben helyszíni-, nagyobb mértékű sebességtúllépés miatt 46 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Az egyenruhások 54 esetben az objektív felelősség elve alapján tették meg  a szükséges intézkedéseket a jogsértők szankcionálására.

A Tolna megyei rendőrök két sofőr ellen is büntetőeljárást kezdeményeztek. Az egyik ittasan, vezetői engedély nélkül közlekedett, míg a másik autós bódító szer hatása alatt ült a volán mögé úgy, hogy tudta, jogerősen eltiltották a vezetéstől.

A közelmúltban Tolna megyében megszaporodtak a súlyos és halálos balesetek. Mint azt megírtuk, augusztus 2. fekete nap volt az utakon Tolnában. Egyetlen nap leforgása alatt két halálos és több súlyos sérüléses baleset is történt. A 61-es főúton felborult egy személygépkocsi. Az utasok közül egy a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek.

Ezt követően a 6-os főúton karambolozott két személyautó. Az elsődleges adatok szerint ketten sérültek meg a balesetben.

Később, 15 óra körül két helyszínre is riasztották a hivatásos szerveket. A Tengelichez tartozó Jánosmajorban egy Nagydorog felől érkező jármű előzésbe kezdett, a manővert azonban nem tudta időben befejezni. A balesetet okozó 65 éves szedresi férfi a helyszínen elhunyt.

 Ezzel egyidőben Tolnán pedig két autó ütközött össze.

Sok, közte több halálos kimenetelű baleset történt az 56-os számú főút Szekszárd és Várdomb közötti szakaszán. Ezen az útszakaszon igen gyakori a gyorshajtás és a figyelmetlenségből fakadó előzés. Július 6-án egy motor és egy kisteherautó ütközött össze Várdomb térségében. A baleesetben a motoros a helyszínen életét vesztette. 

Előtte június 27-én két autó ütközött össze, márciusban oszlopnak ütközött egy autó. De az elmúlt években volt itt árokba borulás és bizonyára sokan emlékeznek a tavaly nyári halálos balesetre is.

A rengeteg baleset miatt  a decsi Szőlőhegyen élők összefogtak és egy beadványt nyújtottak be a Tolnai Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Azt szeretnék, ha komolyabb sebességkorlátot vezetnének be, esetleg fokozott rendőri jelenléttel, sebességméréssel szűrnék ki a szabályszegőket és több tábla hívná fel az autósok figyelmét a meghatározott sebességkorlát betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában