Illegális migráció

2022.09.21. 11:28

Letartóztatták a szír embercsempészt

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta azt a szír állampolgárságú embercsempészt, aki négy illegális migránst szállított, amikor a Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai ellenőrizték - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – szeptember17-én a délutáni órákban az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Dunaszentgyörgyi pihenőnél ellenőriztek egy magyar rendszámú BMW-t, melyet egy 48 éves szír férfi vezetett, aki rendelkezik magyarországi tartózkodási engedéllyel.

A kocsiban négyen utaztak, mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat kollégáink a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 48 éves szír sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A férfit őrizetbe vették, és a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta letartóztatását. A Szekszárdi Járásbíróság szeptember 20-án letartóztatta az embercsempészt.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában