Illegális bevándorlás

2022.09.06. 10:57

Újabb embercsempészt vettek őrizetbe

A 29 éves moldáv férfit az M6-os autópályán Fácánkert térségében fogták el az egyenruhások, tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Képünk illusztráció. (Foró: MW)

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – szeptember 5-én a délutáni órákban, az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Fácánkert térségében ellenőriztek egy Ford típusú személyautót, melyben a sofőrön kívül öten utaztak, ketten közülük a csomagtérben.

Ketten a csomagtérben bújtak meg (Forrás: TMRFK)

A kocsi utasai mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az autó 29 éves moldáv sofőrjével szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A férfi kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mint arról tegnap beszámoltunk, vasárnap és hétfő hajnalban két autóban, összesen 19 illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában