Sufni tuning

2022.10.17. 11:21

Engedély nélkül alakíthatta át Ladáját a bonyhádi férfi

A bonyhádi rendőrök tettek feljelentést egy Lada engedély nélküli átalakítása miatt, adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Az autó tulajdonosa az átalakítások szabályszerűségét nem tudta igazolni, és a forgalmi engedélyt sem találta (Fotó: TMRFK)

A megyei kapitányság forgalomellenőrző járőrei állítottak meg Bonyhádon egy Ladát a napokban. Az ilyen autók ritkán tűnnek fel az utakon, s nemcsak a koruk miatt. A megállított járművön látszott, hogy azt átalakították.

Jól látható volt a kocsin, hogy annak futóművét nagymértékben leültetették az eredeti állapothoz képest. Ezenkívül a kerékagyakat tőcsavarosra változtattak. A jármű alól emiatt kilógtak annak kerekei, így a közlekedésben való részvétele közvetlen balesetveszéllyel jár. Az autó elejére pedig egy közel egy méter széles fényhidat szereltek fel.

Fényhíd, ültetés, futóműszélesítés (Fotó: TMRFK)

A kocsi sofőrje és egyben tulajdonosa, egy 27 éves helyi férfi nemtetszését fejezte ki az intézkedés miatt. Mikor azonban az egyenruhások a jármű átalakításával kapcsolatban kérték az engedélyeket, semmit nem tudott átadni a járőröknek. Kérték az autó forgalmi engedélyét is, amelyről a sofőr elfelejtette, hogy hova tette, ezért azt sem tudta átadni a rendőröknek.

Az egyenruhások szabálysértési eljárást kezdeményeztek a férfi ellen, és jelezték a közlekedési hatóságnak is, hogy az autót feltehetően engedély nélkül tuningolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában