Vádemelés

2022.10.07. 14:59

Ittas vezetésen kapták, egy időre „ugrik” a férfi jogsija

A Szekszárdi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 33 éves férfi ellen.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A vád szerint a vádlott idén július 31-én az éjszakai órákban Szekszárd lakott területén belül személygépkocsijával úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A vádlott Szekszárdról Bátaszék felé haladt, amikor az intézkedő rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

A hiteles szondával mért érték alapján a vádlott enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt a vezetéskor, s ezzel megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában