Két tolvaj is lebukott

2022.10.25. 12:50

Zavarodott férfi lopkodott Dombóváron

Két tolvaj is lebukott Dombóváron, egyikük egy autót tört fel kétszer is egymás után, másikuk garázsokból próbált értékeket zsákmányolni - értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

A tolvaj egy dombóvári társasház garázsaiból különböző értékeket készített össze az udvarra érthetetlen okból.

Forrás: police.hu

Egy tolvajos esetről már beszámoltunk, ami szintén Dombóváron történt, egy nő tett bejelentést a rendőrségre október 15-én, mert ismeretlen tettes kinyitotta a lezárt autóját, az utastérben kutatott, a kormány kábeleit kitépte és ellopta két kulcscsomóját is. Néhány nappal később egy megzavart betörőről tett bejelentést egy férfi, aki egy dombóvári társasház garázsaiból különböző értékeket készített össze az udvarra. Mivel megzavarták, távozott a rendőrség kiérkezése előtt. A megadott személyleírás alapján a dombóvári rendőrök rövidesen elfogták azt a 22 éves pócsai férfit, aki tettére nem tudott ésszerű magyarázatot adni. Elszámoltatása, majd gyanúsítotti kihallgatása során is elismerte, hogy egy ház padlására is bemászott, onnan egy mérőműszert tulajdonított el, majd több – nem zárt - garázsba is bement.

A garázsokból különböző értékeket akart ellopni, de valaki észre vette, így elmenekült. Az ellopott műszert lefoglalták a rendőrök a tolvaj autójából, így a kár megtérült. A férfi elmondta, korábban volt egy barátnője a városban, de szakítottak, amit nem tud feldolgozni, most is azért jött, hogy a nőt felkeresse. Míg próbálta telefonon elérni és bátorságot gyűjteni a találkozáshoz, teljesen megzavarodott. Idő közben az autójával árokba hajtott, aztán míg céltalanul bolyongott, kifogyott az üzemanyag is. Ezután pedig zavarodottságában elkövette a lopásokat.

Az ügyek vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik tovább. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában