Bűnmegelőzés

2022.11.14. 12:08

Az internetes biztonságról tartottak előadást

Az internetes biztonságról tartottak előadást a rendőrök az időseknek egy közelmúltban indult öt megyés megelőzési projekt keretében Bonyhád, Tamási és Tolna körzetében.

TEOL

Fotó: Police.hu

A program célja, hogy az összefogás erejét, a megelőzés fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül – középpontban a különböző bűnmegelőzési témákkal – szórakoztató módon mozgassák meg öt megye lakosságát – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya-, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság mellett Tolna megye részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait.

A stafétát Szekszárdon október 27-én a baranyai kollégáktól vette át Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, így a programsorozat Tolnában folytatódik. A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül időskorúak részére tartanak tájékoztatókat. Ezek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

A sorozat keretében a napokban tartott előadást Káslerné Nyisztor Mónika, a Bonyhádi Rendőrkapitányság szakembere a nagymányoki, -az izményi,- és az aparhanti nyugdíjas klub tagjainak. Közel ötvenen hallhattak így az időseket érintő internetes veszélyekről. A Tamási Rendőrkapitányság szakembere, Farkas Gabriella Nóra r. Páriban, a helyi „Élet-ház” Idősek Klubja tagjai részére tartott előadást a témában. A Dombóvári Rendőrkapitányság szakembere, Tóth Szilvia a helyi Baptista Tevékeny Szeretetszolgálat Új Esély Központ idősebb korosztályba tartozó gondozottjait tájékoztatta. Tolnán Wiesner Csaba Őrspanacsnok és Buda Bernadett, a Szekszárdi Rendőrkapitányság szakembere beszélt a helyi idősek klubjában az internet veszélyeiről a megjelenteknek.

A stafétát november 14-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában