Ítélet

2022.11.29. 11:05

Börtönbüntetést kapott a büntetőfékező, garázda férfi

A Szekszárdi Járásbíróság a november 28-i tárgyaláson közúti veszélyeztetés bűntettében, garázdaság vétségében és könnyű testi sértés vétségében mondott ki bűnösnek egy óbányai férfit. A bíróság a vádlottat 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 200.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatott dr. Kovács Ildikó bíró, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az ítéleti tényállás szerint 2019. augusztus 4-én a vádlott házastársával, két gyermekével és az anyósával a 6-os számú főúton Szekszárd irányába haladt autójával. Eközben a sértett az élettársával Várdombról Budapest irányába tartott. A sértett az 56-os számú főúton haladva, Szekszárdot elhagyva az északi körforgalomnál a kihajtót elvétette, és nem Budapest, hanem Pécs irányába haladt tovább. Miután a sértett észlelte, hogy rossz irányba tart, a 6-os számú főút kétsávos szakaszán balra kanyarodott, majd visszafordult a 6-os számú főútra, hogy útját Budapest irányába folytassa.

A 6-os számú főúton a külső forgalmi sávba történő behajtását követően a vádlott nagy sebességgel elhaladt mellette és a szabálytalannak vélt visszakanyarodás miatt rádudált. Ezt követően a vádlott a 6-os számú főúton haladt tovább, mögötte pedig a sértett közlekedett. A 139 kilométerszelvényében, az M9-es autóút és az M6-os autópálya irányába vezető körfogalomban haladva a vádlott a járművét váratlanul állóra fékezte, emiatt a mögötte érkező sértett már nem tudott megállni, és autójával a vádlott járművének hátuljának ütközött. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott cselekményével a saját utasainak és a sértetti járműben utazó személyeknek az életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az ütközés után a vádlott, a sértett, valamint a sértett élettársa is kiszáll az autóból, majd indulatos szóváltás alakult ki köztük. Ezek után a vádlott megindult a sértett élettársa felé és ököllel fejen ütötte, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését tagadta, azonban a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a járásbíróság a vádlott védekezését nem fogadta el, bűnösségét megállapította. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és a védő három munkanapot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozatok megtételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában