Horgász a pácban

2022.11.13. 11:30

Kapitális pontyot is fogtak, de nem volt engedélyük

A Tamási Járásbíróság próbára bocsátotta azt a két horgászt, akik engedély nélkül fogtak 160 ezer forint értékű halat a Kecsege-pusztai tavon - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Közúti igazoltatás során buktak le azok a horgászok, akik november harmadikán este a Kecsege-puszta határában lévő tavon próbáltak szerencsét. Az igazoltatás során erős halszag áradt a dobozos kocsi utasteréből, majd a raktér átvizsgálásakor egy letakart zsákból 8 darab kisebb-nagyobb ponty került elő, volt köztük egy 12 kg fölötti kapitális példány is.

A halak súlya több mint 30 kilogramm volt, így a lopási kár közel 160.000 forint, mely lefoglalással részben megtérült. A halak még éltek, így azokat átmenetileg egy vizeshordóba téve, később visszavitték a tóba. A pecások elmondták, horgászbottal fogták a halakat. A történet szépséghibája, hogy a területre nem rendelkeznek horgászengedéllyel, sem napijeggyel. Állításuk szerint állami horgászjegyük van, de azt sem tartották maguknál.

Az igazoltatott 45 éves fürgedi és 62 éves ozorai férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és bíróság elé állításuk mellett döntöttek. A Tamási Járásbíróság mindkettőjüket 1 év 8 hónapra próbára bocsátotta.

Mint arról korábban beszámoltunk, ugyancsak a Tamási Rendőrkapitányság folyt nyomozás két iregszemcsei orvhalász ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában