Pályaorientációs nap

2022.11.11. 09:30

Kisdiákoknak tartottak előadást a megyei tűzoltók

November 10-én a Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó osztályos kisdiákjai és pedagógusai fogadták Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert és Köves Péter tűzoltó főhadnagyot az intézmény könyvtárában – adta hírül a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Kisdiákoknak tartottak előadást a megyei tűzoltók (Fotó: TMKI)

A 2021-es esztendőt követően idén is lelkes gyereksereg fogadta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság küldötteit. A főtörzsőrmester a Műveletirányítási Ügyeleten műveletirányítói referensként tölti a szolgálatait, míg kollégája az Igazgatóság szóvivői beosztásában dolgozik.

Húsz-harminc fős csoportok követték figyelemmel a katasztrófavédelem tevékenységéről szóló kiselőadásokat, amelyek elsősorban a hivatásos tűzoltóságok feladataira fókuszáltak, továbbá különös figyelem jutott a tűzmegelőzéssel kapcsolatos tudnivalóknak.

Az interaktív foglalkozások alatt a gyerekek lelkesen, jelentkezést követően tették fel kérdéseiket a tűzoltóknak, továbbá legnagyobb örömükre a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság gyerekméretű tűzoltó bevetési védőöltözeteit is felpróbálhatták.

Külön megtiszteltetés érte a tűzoltókat, mivel az iskola egy saját készítésű plakáttal fogadta őket, természetesen a tűzvédelmet érintő témával. Az előadások alkalmával aktívan érkeztek a helyes válaszok a gyerekektől. A lakásban tűz forrásaként kockázati tényezőt jelenthető eszközöket is sikerült közös erővel felsorolni. 

Különös tekintettel, a konyhatüzek egyik forrásaként szolgáló olaj, a szilárd tüzelésű fűtőberendezések, elektromos eszközök, továbbá az ünnepek közeledtével megnövekvő a nyílt láng használatával működő gyertyák, csillagszórók, a dohányzás rejtette veszélyek is szerepeltek a listában.

Arról pedig ide kattintva olvashat, hogy a Pályaorientációs nap keretében a napilapkészítés és az internetes újságírás világába Rónai Gábor, lapunk újságírója vezette be a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában