Látni és látszani elv

2022.11.05. 15:00

Light Friday megelőzési kampányt tartottak a rendőrök

Láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközökkel várták az érdeklődőket a szekszárdi rendőrök pénteken - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Forrás: TMRFK

A „Látni és látszani 2022” baleset-megelőzési kampány keretében az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága meghirdette a Light Friday elnevezésű programját, melyhez a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság is csatlakozott. Az akció lényege az volt, hogy a rendőrök felhívják a figyelmet az őszi és téli közlekedésre való átállás veszélyeire, a látni és látszani elv fontosságára.

Forrás: TMRFK

A megelőzési kampány keretében ezúttal 2022. november 4-én, Szekszárd különböző pontjain a városi rendőrkapitányság közlekedési munkatársai várták a közlekedőket. Egy gyors közúti ellenőrzést követően a járművezetőket a láthatóságot segítő eszközökkel – fényvisszaverő mellényekkel, karpántokkal, kerékpáros lámpákkal, jégkaparókkal – ajándékozták meg az egyenruhások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában