Előkészítő ülés

2023.04.17. 16:36

Elbódított és kifosztott egy férfit két nő

Társtettesként elkövetett kifosztás bűntette és csalás bűntettének kísérlete ügyében tartott előkészítő ülést a Szekszárdi Járásbíróság.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

Fotó: MR.Yanukit

A vádirati tényállás szerint az I. rendű, valamint a fiatalkorú II. rendű vádlott egy telefonos beszélgetésen abban állapodott meg, hogy az I. rendű vádlott Kisvejkére invitálja egy ismerősét. Itt a fiatalkorú II. rendű vádlott közreműködésével nyugtatót helyez az ismerős kávéjába, majd a sértett bódult állapotát kihasználva megszerzi annak készpénzét. 

A sértett 2022. augusztus 19-én az I. rendű vádlottat – kérésére – Kisvejkére fuvarozta, ahol a II. rendű vádlott családjának lakóházába mentek. Az ingatlanban a II. rendű vádlott hozzátartozóival beszélgettek, miközben fiatalkorú II. rendű vádlott kávét készített a sértettnek, melybe legalább két darab egy milligrammos kiszerelésű – por állagúvá tört – nyugtatót kevert. A sértett a kávét elfogyasztotta, melynek hatására rövid időn belül elálmosodott, beszéde akadozott, szédülni kezdett, majd bódult állapotba került. A vádlottak ezt követően átkísérték a sértettet az I. rendű vádlott édesapjának házába, ahol lefektették, majd átkutatták ruházatát és övtáskáját. 

A vádlottak a sértett pénztárcájából 87 ezer forint készpénzt, valamint egy bankkártyát vettek ki. A jogtalanul megszerzett bankkártyával több alkalommal is megkísérelték a készpénz felvételt, azonban egyszer sem jártak eredménnyel. Ezért a kártyát visszatették a sértett ruházatába. Az ügyészség az I. rendű és fiatalkorú II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett kifosztás bűntettével, valamint társtettesként elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolta.

Az előkészítő ülésen az elkövetők beismerték bűnösségüket, így a bíróság megállapította a vád szerinti tényállást. Ebből következően az I. rendű vádlott 1 év 2 hónap börtönbüntetést kapott, a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 évre felfüggesztette. Az I. rendű vádlott esetében az ítélet jogerős. A II. rendű vádlottat illetően az eljárás folytatódik.

Mint azt korábban megírtuk, az ügyben egy 26 éves somogyszili és egy 17 éves kisvejkei nő ellen indult eljárás, miután egy somogyacsai férfi feljelentést tett. Az ügy további részleteiről ide kattintva olvashat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában