Koppincs

2023.05.19. 08:51

Halomban álltak a hamis Nike cipők a kisbuszban

Egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a lábbelik, amiket az M7-es sztráda Somogy vármegyei szakaszán találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy kocsiban – tájékoztatott az adóhatóság.

TEOL

Fotó: NAV

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök. A Budapestről érkező autót, amelyet egy szlovén sofőr kormányzott, az M7-es autópálya szabadi pihenőhelyén ellenőrizték. A csomagtérben, tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg, különféle méretekben. 

Fotó: NAV

A lábbelik külsőségekben valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán lemaradtak. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett.

Fotó: NAV

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Fotó: NAV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában