VV Fanni ügy - holttest nélkül

2023.05.19. 13:27

Húsz évet kapott gyilkosságért az egykori MSZP-s képviselőjelölt

Több mint öt évvel VV Fanni (Novozánszki Fanni) eltűnése után megszületett a másodfokú, jogerős ítélet az MSZP egykori dunaújvárosi önkormányzati képviselőjelöltje B. László ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés büntetőperében.

TEOL

Forrás: magyarnemzet.hu

2020 januárjában még arról szóltak a hírek, hogy tagad a dunaújvárosi vádlott, B. László, az MSZP volt újvárosi önkormányzati képviselőjelöltje, akinek a valóságshow-ból VV Fanni néven ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolása miatt kellett felelnie. 

Nagybátyja, egykori védője Brodmann Péter azt mondta három évvel ezelőtt a Borsnak: „Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik, azt elismeri, és viseli az azzal járó következményeket, de többet nem”.

Aztán 2021 májusában az országos sajtó ismét sokat foglalkozott a témával. A magyarnemzet.hu akkori cikke szerint a bizonyítási eljárás során eddig egyre több bizonyíték került elő azt illetően, hogy B. László nem egészen pontosan emlékszik a történtekre, illetve hogy nem mond igazat. Az autójában, illetve a VV Fanni által munkahelyül használt lakásnak is helyt adó luxus lakótelep mélygarázsában, a B. László autója alatt talált vérnyomok is a lánytól származtak. 

A perdöntő felvétel: B. László ölben cipeli VV Fanni testét (Fotó: biztonsági kamera felvétele)

Az ezt bizonyító igazságügyi szakértői vallomásra a vádlott már azt mondta, vérzett az alélt lány orra, így kerültek oda a vérnyomok. Tavaly augusztusban aztán megszületett az elsőfokú ítélet: bűnösnek mondták ki nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében B. Lászlót a Fővárosi Törvényszéken. Annak ellenére, hogy a holttest azóta sem került elő, bizonyítottnak találták, hogy a gyanúsított ölte meg a VV Fanniként elhíresült valóságshow-szereplőt, Novozánszki Fannit, akinek holttestét aztán ismeretlen helyre rejtette. 

Tettéért életfogytiglani fegyházra ítélték a vádlottat, azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után vizsgálható meg a feltételes szabadlábra helyezése. A bírósági döntéshozatalnak azonban itt még nem volt vége... Több mint öt évvel Novozánszki Fanni eltűnése után megszületett a másodfokú, jogerős ítélet a B. László ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés büntetőperében. 

A teljes cikket a DUOL.hu-n olvashatja!

(Összeállításunkhoz a duol.hu, a baon.hu, a magyarnemzet.hu, valamint a bors.hu a témában megjelent cikkeit idéztük.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában