Elismerést érdemeltek

2023.05.08. 14:00

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Szent Flóriánról

A kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként igazgatói dicséretben részesült a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több dolgozója. A díjakat a Flórián-napi ünnepségen adták át.

Hanol Erzsébet

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok igazgatói dicséretben részesíti és ajándéktárgyat adományozott Gerendai Éva tűzoltó századosnak

Forrás: TVMKI

Amint arról már beszámoltunk, ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről. A pénteki rendezvényen Boros József  százados mondott beszédet, amelyben felidézte Szent Flórián életútját, hősies és önzetlen cselekedeteit, amelyekkel kiérdemelte a belé vetett hitet és tiszteletet. Rámutatott a hagyományok őrzésének és életben tartásának fontosságára, hiszen az az önzetlenség, elkötelezettség és szakmai alázat, amely végigkíséri a tűzoltó szakma fejlődését, mindig elengedhetetlen lesz annak, aki ezt a hivatást választja.

Az ünnepségen elismeréseket adtak át. Dr. Balázs Gábor dandártábornok, a vármegyei szervezet vezetője kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette és ajándéktárgyat adományozott Gerendai Éva századosnak, az ellenőrzési szolgálat megbízott szolgálatvezetőjének, Bali Márk Gergely századosnak, a műszaki osztály kiemelt főelőadójának, Halwax Károly főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Szalai Bognár Péter főtörzsőrmesternek, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint Bor Péter főtörzsőrmesternek, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Az elmúlt időszakban nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért igazgatói dicséretben és elismerésben részesítette Németné Szőts Ildikót, az igazgatóság előadóját, Pető Sándornét, a költségvetési osztály előadóját, Pál Mártát, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét, Jakab Sándort, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közfoglalkoztatottját. Az igazgatósággal kialakított kiemelkedően jó munkakapcsolat, valamint a példaértékű önkéntesen végzett tevékenysége alapján dr. Balázs Gábor elismerésben részesítette a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesületet. Az díjat Badacsonyi László, az egyesület elnöke vette át. Az április 12-i grábóci tűzeset felszámolásában tanúsított helytállásáért igazgatói dicséretben részesült és ajándéktárgyat kapott Storcz Gábor a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagja.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a belügyi szervnél 25 év foglalkoztatási jogviszonyban töltött év után dicséretben és jutalomban részesítette Dávid Sándor alezredest, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát. Az elismerést az igazgató adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában