Vádirat

2023.06.23. 10:54

Autókat dobált meg egy erkélyről egy férfi Szekszárdon

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 31 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott csütörtökön a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Fotó: runzelkorn

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2022. december 31-én, szilveszter éjjel 23 óra körül az egyik szekszárdi társasház negyedik emeletén lévő albérletének erkélyéről különböző tárgyakat dobott le az utcára, a parkoló járműveket célozva. Többek között ott parkolt a sértett tulajdonát képező autó is.

A vádlott az általa ledobott tárgyakkal eltalálta a sértett gépkocsijának sárvédőjét, valamint motorháztetejét. Ennek következtében az autón horpadásos sérülések keletkeztek. A rongálással okozott kár több mint 250 ezer forint, amelyet a vádlott a nyomozás során teljes egészében megtérített.

Elsősorban e körülményekre is tekintettel a járási ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában