Vádirat

2023.06.16. 09:20

El akarta őket ütni a férfi kocsijával egy szekszárdi sörözőnél

A Szekszárdi Járási Ügyészség többrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 38 éves férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

teol

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 27-én éjszaka egy szekszárdi söröző teraszán szóváltásba került a szórakozóhelyen tartózkodó, éppen távozni szándékozó, számára ismeretlen vendégekkel. Ennek során a vádlott egy alkalommal ököllel, közepes erővel arcon ütötte az egyik férfi sértettet. Az ütés következtében a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A támadás elhárítása érdekében a sértett is tenyérrel arcon ütötte a vádlottat, aki ettől elvesztette egyensúlyát és elesett. A vádlott ezt követően beült a söröző mögött parkoló autójába, és az ekkor már menekülő sértettek, egy nő és két férfi után hajtott, miközben a lépcsőházak felé vezető járdaszakaszra is felhajtott, azzal a szándékkal, hogy nekik súlyos sérülést okozzon.

A menekülő sértettek közül az egyik férfi ki tudott térni az autó elől, azonban a vádlott személygépkocsijával a nőnek és a korábban már bántalmazott férfinek könnyű sérüléseket okozott, mivel autójával megsértette a lábukat. A vádlott valamennyi cselekménye külön is alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására. Végül a vádlott a helyszínről elmenekült.

Magatartásával a vádlott megszegte a KRESZ szabályait is, mivel a közúti közlekedésben úgy vett részt, hogy veszélyeztette a személy- és vagyonbiztonságot, továbbá a sértetteket indokolatlanul akadályozta, illetve zavarta közlekedésükben.

A többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, a közügyektől eltiltását, valamint a közúti járművezetéstől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában