Vádemelés

2023.06.26. 17:42

Kihajtott az autó elé, hárman életüket vesztették Szedres közelében

Kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen. Az ügy előkészítő ülését hétfőn tartották a Szekszárdi Járásbíróságon.

Hanol Erzsébet

Dr. Kiss Annamária sajtótitkár elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2019. október 2-án 5 óra 15 perc körül, éjszakai látási viszonyok között a 6235-ös számú mellékúton Tengelic irányából Szedres irányába közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A vádlott a 6235-ös számú mellékút és a 631-es számú főút kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, a 631-es számú főúton Jánosmajor irányából az M6-os autópálya irányába 115-120 km/óra sebességgel haladó személygépkocsinak.

Fotó: TMKI

A balesetet megelőzően a személygépkocsi tompított világítással haladt, a jobb oldali lámpatestben azonban csak a helyzetjelző működött. A vádlott a járműszerelvénnyel megállás nélkül az útkereszteződésbe hajtott. Ennek következtében a személygépkocsi a járműszerelvény vontató jobb hátsó kerekének és vonószemének ütközött. A baleset következtében a személygépjárműben utazók közül hárman életüket vesztették, a gépjárművezető pedig súlyosan megsérült. A vádlott a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet megelőzően a személygépkocsi vezetője és utasai nem használták a biztonsági öveiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában