Vádemelés

2023.06.29. 12:49

Tudta, hogy nem vezethet, de nem érdekelte

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: MW

A vádirat szerint a Szekszárdi Járásbíróság korábban, a 2022. június 28-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével másfél évre eltiltotta a vádlottat minden, engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől, aki ennek ellenére idén január 2-án, Tolna közelében, a 6-os számú főúton az eltiltásról tudva, az eltiltás hatálya alatt vezette személygépkocsiját. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva.

A többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlott két éven belül tíz közlekedési szabálysértést is elkövetett. Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását, valamint a közúti járművek vezetésétől további, határozott időre történő eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – ismertette dr. Kiss Yvette, Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában