Vádemelés

2023.07.22. 10:45

Alvó házaspárra tört rá a tettes

A rabló többek között pénzt, több mint másfél millió forintot rabolt el.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

DNS-vizsgálattal azonosították és vádat emeltek egy tíz évvel ezelőtt, Balatonlellén elkövetett rablás feltételezett elkövetője ellen – tájékoztatta a likebalaton.hu-t a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A ma ötvenes éveiben járó férfi és társa 2013 májusának egyik hajnalán felfegyverkezve behatolt egy kereskedelemmel foglalkozó, tehetős család házába, majd rárontott az alvó házaspárra. A nőt a bokájánál fogva kirángatták az ágyból, és a zuhanyzó mellé kötözték, a férfit gázspray-vel szembe fújták és megverték.

A sértettek az erőszak és a fenyegetések hatására elárulták, hol tartják értékeiket, így a rablók több mint másfél millió forint értékű készpénzzel, ékszerekkel, engedéllyel tartott fegyverekkel és autóval távoztak a helyszínről.

Az egyik feltételezett tettest egy 2021-ben orvvadászat és lőfegyverrel visszaélés miatt indított büntetőeljárásban levett DNS-minta alapján sikerült beazonosítani. A minta egyezést mutatott egy Ausztriában 2011-ben hasonló módszerrel elkövetett fegyveres rablás miatt indított ügyben is.

A balatonlellei házból eltulajdonított fegyverek egy részét 2016-ban foglalták le, ugyancsak egy minősített rablás miatti büntetőügyben. Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje fegyházbüntetésre a közelmúltban beazonosított rablót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában