Vádirat

2023.07.21. 09:53

Bosszút állt az öccséért, bíróság elé állítják a kamaszt

Az idősebb testvér vett revansot az öccsével veszekedő fiún, az ügy a bíróság elé került. Dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy a Szekszárdi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 15 éves, fiatalkorú férfi ellen. A bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a vádlott és 13 éves öccse, valamint a 12 éves sértett ugyanannak a Tolna vármegyei általános iskolának a tanulói. A két fiatalabb fiú rossz viszonyban vannak egymással, és tavaly októberben az egyik óraközi szünetben vita, veszekedés támadt közöttük, amelynek egy pedagógus vetett véget. A sértetthez képest jelentős testsúlybeli fölényben lévő és nála évekkel idősebb vádlott emiatt még aznap délután megkereste a sértettet az iskola udvarán. Kiabált vele, és a nyakánál fogva megragadta. Ettől a sértett nyakán nyolc napon belül gyógyuló bőrpír keletkezett.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza a Bonyhádi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság külön magatartási szabályként írja elő a terhelt részére, hogy teljesítse a tankötelezettségét vagy létesítsen munkaviszonyt. Hanol E.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában