Katasztrófavédelem

2023.07.18. 14:01

Gázömlés volt Szekszárdon, lezárták a Munkácsy utcát

Kedden délelőtt 11 óra 12 perckor bejelentés érkezett az e-on központjába, arról, hogy Szekszárdon, a Munkácsy utcában munkavégzés közben megrongálták a földgáz elosztó vezetéket, ezért intézkedésünket kérik, tájékoztatta lapunkat Csiszér-Kovács Viktória, az e-on vállalati kommunikációs szakreferense.

Mauthner Ilona

– Szakembereink azonnal a helyszínre mentek, soron kívül megtették az intézkedéseket a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére, jelenleg a megrongálódott csőszakasz cseréjét végzik a zavartalan gázszolgáltatás helyreállítása érdekében. Emiatt a környéken a gázellátás várhatóan 15 óráig szünetel, addig kérjük az érintettek szíves türelmét.

Fotó: Mártonfai Dénes

A történet előzménye, elvágtak egy gázvezetéket kedden délelőtt Szekszárdon, a Munkácsy utcában A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy százméteres sugarú körben lezárták a területet és huszonegy lakót kísértek biztonságos helyre. Az utca érintett szakaszát a munkavégzés idejére teljesen lezárták – tájékoztatott honlapján a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Köves Péter szóvivő elmondta, a lezárás tizenegy lakást érint.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az érintett körzetben van a Petrits Mézeskalács Múzeum is, Petrits Szilvesztert telefonon értük utol. Mint mondta, éppen néhány családot fogadtak a múzeumban, amikor el kellett hagyniuk az épületet a gázszivárgás miatt. Ők is annyit tudtak csak akkor, hogy a főnyomóvezetéket megrongálta egy markológép, mely az egyik távközlési szolgáltató munkáját végezte. Bíznak benne, hamarosan visszamehetnek a lakásaikba. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Délután negyed kettőkor kaptuk a hírt, hogy a lakók visszamehettek a lakásaikba, a veszélyhelyzet elhárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában