Tragédia

2023.08.22. 16:00

A testvérgyilkosság megrázta a regölyi embereket

Miután halálos sérülést okozott bátyjának az emberöléssel vádolt fivér, a holttestet zsákba, majd az udvaron egy gödörbe helyezte, amelyet ruhákkal, ágyneműkkel és földdel fedett be. Az eset kapcsán Regölyben jártunk, hogy megkérdezzük a helyieket. Volt, aki azt mondta, nagyon jó embert veszített el a falu.

Révészné Hanol Erzsébet

Regölyben jártunk a testvérgyilkosság helyszínén.

Fotó: Makovics Kornél

Még hosszú ideig téma lesz Regölyben a hetekkel ezelőtt történt, nemrégiben pedig napvilágra került testvérgyilkosság. Bárki, akivel beszéltünk a faluban, megdöbbenésének adott hangot. – Azt szeretnénk, hogy a Zsolti megkapja méltó büntetését – mondta egyikük. Mesélt a két fivérről is. Elmondta, hogy nehéz sorsúak voltak, úgy tudja, hogy állami gondozásban nőttek fel. – Talán ha kapnak anyai szeretetet, nem így alakul az életük... – vélekedett.

Hozzátette, hogy az emberöléssel gyanúsított fiatalabb férfinak megvolt a magához való esze, de szeretni nem igazán tudott. Legfeljebb csak a két gyerekét. Janinak, az áldozatnak ezzel szemben nem volt más családtagja, viszont bármivel fordultak hozzá a falubeliek, mindenkinek szívesen segített. Az öccsét is támogatta, amikor az kórházba került, rendszeresen látogatta. – Nagyon jó embert veszítettünk el – mondta még a neve elhallgatását kérő helybéli.

Aztán útbaigazítást kértünk, hogy merre találjuk a házat, ahol a két férfi lakott. A szomszéd ház udvarából egy fekete kismacska bújt elő, vékony hangú nyávogással követelte magának a figyelmet, és barátságos hízelgéssel köszönte meg a közeledést. A tragédia helyszínén azonban mintha megállt volna az idő. A főutcán található romos, külső szemmel komfort nélkülinek tűnő ingatlan rozsdás kapuján rendőrségi pecsét jelezte, bűntény helyszínéről van szó.

Fotó: Makovics Kornél

Mellette egy már elszáradt virág és egy kihunyt fényű mécses. Ezen kívül azonban semmi nem utalt arra, hogy ott egy ember erőszakos módon életét vesztette. A gangon egy fűkasza és más munkaeszközök, arrébb munkáskesztyűk hevertek, a farakásnak kerékpárokat támasztottak, ám már nincs senki, aki ezeket használhatná.

A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből lehet tudni, hogy a gyanúsított eddig tisztázatlan okból otthonukban egy körülbelül 80 centiméter hosszúságú farúddal fejbe ütötte a sértettet. Az elszenvedett sérülések miatt a sértett az életét vesztette. A holttestet ezután zsákba, majd az udvaron egy gödörbe helyezte, amelyet ruhákkal, ágyneműkkel és földdel fedett be.

A sértett eltűnése miatt az ismerősei augusztus 18-án bejelentést tettek a rendőrségen, mert már több mint egy hónapja nem látták a férfit. A tamási rendőrök az eltűnt lakóhelyén gyanús körülményeket tapasztaltak, ezért a Tolna vármegyei rendőrök szemlét tartottak. Az esti órákban egy férfi holttestét ásták ki a földből. A helyszínre igazságügyi orvosszakértő is érkezett.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írták, hogy a nyomozók ellenőrizték az eltűnttel egy lakcímen élő testvért, aki elismerte, hogy korábban egy szóváltást követően bántalmazta bátyját, akit az udvarukban elásott.

Fotó: Makovics Kornél

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn egy hónapra elrendelte a 42 éves férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint megölte a 43 éves bátyját. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, amely bűncselekményt a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, valamint a gyanúsított és az eljárásban érintett többi személy viszonyára figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei fennállnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában