Katasztrófavédelem

2023.08.29. 06:58

Melléképület és mellette a gyümölcsös is lángolt

Három tűzeset és négy műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak a hétvége folyamán – adott összefoglalót az elmúlt napokról Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Elmondta, hogy pénteken teljes terjedelmében égett egy tárolóként használt 25 négyzetméteres melléképület, valamint a környezetében található gyümölcsös mintegy 150 négyzetméteren Pakson, a Dunaföldvári úton. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Emellett Mágocsra és Hőgyészre is szabadtéri tűz miatt riasztottak szereket, mindkét helyen zöldhulladék kapott lángra. A jelentősebb káresetek közé tartozik, hogy villanyoszlopot döntött ki egy személyautó szombaton reggel Csibrákon, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos és a kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépjárművet, amelynek sofőrjét a mentők kórházba szállították.

A szóvivő a megelőzésre is felhívta a figyelmet. Mint mondta, augusztus 27-én, éjféltől tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. Idén eddig 88 alkalommal vonultak vármegyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez. Összesen 31 hektárnyi, vagyis körülbelül 45 focipályának megfelelő területen csaptak fel lángok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában