NAV ellenőrzés

2023.08.05. 09:34

Nem is olyan rossz biznisz az az online webáruház

Mégis jó üzletnek bizonyult a webáruházi édességbolt, de erre csak akkor jött rá a gazdálkodó, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is „ránézett a számokra” - derült ki az adóhatóság közleményéből.

Teol.hu

Fotó: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Egy vállalkozás külföldről vásárolt egyebek közt édességet és kávét, majd webáruházon keresztül kínálta az árut, ám jövedelmet alig vallott be. A NAV munkatársai próbavásárlásként rendeltek néhány árucikket, hogy kiderüljön, mi lehet ennek az oka.

A vizsgálat során a telephelyén is meglátogatták az ellenőrök és IT-szakértők a gazdálkodót. A számítógépről a helyszínen lementett információkat, banki adatokat, EKÁER-bejelentéseket, online számlaadatokat, és a futárszolgálat adatait is ellenőrizték és összevetették a revizorok. Mielőtt azonban megszülettek volna az ellenőrzés megállapításai, a társaság jelezte, hogy módosítani szeretné a bevallásait.

Mivel az önellenőrzéssel javított adatok megegyeztek a NAV ellenőrzésében feltárt összegekkel, az eljárás folytatására már nem volt szükség. Több mint 20 millió forintot fizetett a kereskedő az állami költségvetésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában