Vádirat

2023.08.17. 10:02

Szétlopta az áruházat a 27 éves szekszárdi nő

Lopás vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves szekszárdi nő ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott közleményben a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Fotó: industryviews

A vádirat szerint a nő idén január első hetében, hétfőtől szombatig mindennap, három napon kettő alkalommal is élelmiszert lopott egy szekszárdi áruházból. Minden esetben az önkiszolgáló kasszánál fizetett, azonban a vásárlások során bizonyos termékeket nem szkennelt be a gépbe.

A vádlottat a biztonsági őr az utolsó vásárlás során tetten érte, így az áruháznak okozott összesen közel harmincezer Forint kárból nem egész tízezer Forint megtérült.

Az ügyészség a nőt szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja, amely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában