Teol.hu podcast

2023.08.23. 13:00

Tippeket adtak a szakemberek, hogy ne legyenek katasztrofálisak a következmények

Sok téma került szóba Szekszárdon, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtótájékoztatóján.

Szepesi László

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A cél az, mondta bevezetőjében dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, az igazgatóság vezetője, hogy áttekintve a tűzvédelem területén idén végrehajtott műveleteket, felhívják a lakosság figyelmét az előttünk álló időszak veszélyeire.

Bán Attila tűzoltó ezredestűzoltósági főfelügyelője azzal kezdte, az első félévben a tavalyi 887-tel szemben idén 1301 esetben kellett beavatkozniuk.

A lakók fele nem tett, és nem is tesz semmit azért, hogy rendben legyen lakásuk kéménye, folytatta a gondolatot Jakab Zoltán, a Tolna Vármegyei Kéményseprő Ipari Szervezet ellátási csoportjának vezetője.

Kosztolányi Péter tűzoltó alezredes a füst-, illetve a szénmonoxid-érzékelők fontosságára hívta fel a figyelmet, arról is beszélt, hogy jól záró ajtók, ablakok mellett az elszívó berendezések miatt is keletkezhet szénmonoxid, s hogy olyan fűtőberendezéseket kell beépíteni, amelyek az égéshez szükséges levegőt a lakáson kívülről kapják.

Köves Péter főhadnagy pedig megemlítette, amellett, hogy a hétfőtől csütörtök éjfélig kiadott hőségriasztás idején 11 és 17 óra között ne tartózkodjunk a napon, most és később is fordítsunk fokozott figyelmet szabadban a tűzgyújtásra.

A szakemberek sok tanácsot adtak, hogyan óvhatjuk meg értékeinket. Hallgassa meg legújabb podcastünket a sajtótájékoztatóról.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában