Vádirat

2023.09.12. 09:43

Erőszakkal állt bosszút az elgázolt eb miatt apa és 14 éves fia

Társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 31 éves férfi és 14 éves fia ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Teol.hu

A kép illusztráció.

A vádirat szerint idén május 4-én délután egy férfi, a későbbi sértett Tamási lakott területén belül vezette személygépkocsiját. Közlekedése során véletlenül elütötte az autója elé hirtelen kiszaladó kutyát – tájékoztatott kedden közleményben a Tolna Vármegyei Főügyészség. A sértett megállt, kiszállt az autóból, és elindult visszafelé, hogy bocsánatot kérjen a kutya gazdájától. Ekkor a vádlott az általa vezetett gépkocsival utolérte a sértettet. Közben a helyszínre ért fia, a másik vádlott is, majd együtt szidalmazni kezdték a sértettet, hangosan kiabálva sérelmezték az eb elütését.

Ezt követően az idősebb vádlott ököllel megütötte a sértett arcát, melynek következtében a férfi hanyatt esett, és nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Ezután a fiatalkorú vádlott belerúgott a sértett autójának lámpájába, amitől a lámpabúra egy darabja letörött.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekményét az utcán többen észlelték, az bennük megbotránkozást, riadalmat keltett. A sértett a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, felnőttkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben pedig próbára bocsátás intézkedés alkalmazását és annak idejére pártfogó felügyelet elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában