Szekszárdi Járási Ügyészség

2023.09.21. 15:17

Halmozza a közlekedési szabálysértéseket, vádat emeltek a férfi ellen

Ittasan ült volán mögé egy 30 éves bonyhádi férfi, ráadásul eltiltás miatt sem vezethetett volna, ezért a Szekszárdi Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a vádirat szerint a férfi ellen korábban folytatott szabálysértési eljárásban az illetékes bíróság a 2022. december 21-én jogerőre emelkedett határozatával hat hónapra eltiltotta a vádlottat minden engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől.

A férfi ennek ellenére 2023. április 23-án éjjel Szekszárd lakott területén belül személygépkocsit vezetett. Emellett a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, emiatt a vezetéskor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva, továbbá akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés alapesetét a törvény egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A büntetett előéletű, két éven belül hét közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában