26 vásárlót csapott be

2023.09.05. 14:56

Kamu termékeket árult a csaló nő

Olyan termékeket kínált eladásra egy nő, amelyek soha nem voltak a birtokában, összesen huszonhat gyanútlan vásárlót csapott be.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy idén januárban tett feljelentést egy tolnai nő, aki egy internetes „piactéren” rendelt többféle parfümöt, melyekért 65 000 forintot elutalt a hirdető által megadott számlaszámra. A megrendelt illatszerek nem érkeztek meg azóta sem, a pénzt nem utalták vissza, és az eladó elérhetetlenné vált.

A nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, mely során egy Szeged környéki nő vált gyanússá, mint lehetséges elkövető. A beszerzett információk szerint, az álprofilok mögött rejtőzködő nő az év első hónapjában összesen 26 esetben ejtett tévedésbe vásárlókat. Olyan játékkonzolokat, illatszereket, babaápolási termékeket és tárgyakat hirdetett meg, melyek soha nem is voltak a birtokában.

Termékenként általában 4500 és 17 500 forint közötti összegeket kért előleg gyanánt. A pénzt az élettársa számlaszámára utaltatta, majd arról leemelve használta fel. A tévedésbe ejtett vásárlóknak a januári üzletekkel nagyjából 280 000 forint kárt okozott.

A nő ezt megelőzően is követett már el hasonló cselekményeket, csak akkor más termékeket kínált eladásra. A korábbi ügyei miatt jelenleg letartóztatásban van. A nyomozók az eljárást befejezték, és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában