Tűzeset

2023.09.18. 13:03

Mosógép gyulladt ki egy nagykónyi fürdőszobában

Öt tűzeset és két műszaki mentés adott munkát az elmúlt napokban vármegyénk tűzoltóinak.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

A jelentősebb események között említette Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, hogy pénteken egy kigyulladt mosógéphez riasztották a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltókat Nagykónyiba. A tűzoltók kihozták a házból, majd egy vízsugárral hűtötték vissza a háztartási nagygépet. A fürdőszobában több műanyag berendezési tárgy eldeformálódott a nagy hőhatás következtében.

Szintén pénteken körülbelül kétszáz négyzetméternyi területen foltokban égett avar és gaz Várdombon, a Kossuth utcában. A tűzesethez siető szekszárdi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat. Gyulajon ugyancsak szabadtéri tűznél volt szükség a tűzoltók beavatkozására vasárnap. Háromszáz négyzetméteren égett avar, gaz és hulladék a temető mellett. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

A szóvivő a megelőzés fontosságára is felhívta a figyelmet. Mint mondta, országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ennek értelmében tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A nagy melegben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat. Idén kilencvenhat alkalommal vonultak vármegyénk tűzoltói szabadtéri tüzekhez. A közel harmincnégy hektárnyi – mintegy negyvennyolc focipályának megfelelő – területen keletkezett tűz. A megelőzés érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában