Lezárt akta

2023.09.11. 09:56

Sorozatban lopott Simsonokat egy férfi és egy nő

Több településről lopott segédmotorkerékpárokat egy előszállási férfi és egy dunaújvárosi nő 2021 tavaszán. Az ügyben indított nyomozást nemrég befejezték a Paksi Rendőrkapitányságon.

Teol.hu

780309016

Egy madocsai férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2021. április 29-én a nappali órákban ellopott a háza bekerített udvaráról két Simson S51-es típusú használt motort. A lopással okozott kár 400 000 forint. A motorok javítás, felújítás céljából voltak a feljelentőnél, másik két, helybéli lakos kérte meg őt a munka elvégzésére – tájékoztatott hétfőn a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben a paksi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, mely során több tanút kihallgattak, végül egy előszállási fiatalember került képbe, mint lehetséges elkövető. 

A beszerzett bizonyítékok alapján az elkövetéskor 21 éves férfit és 19 éves sógornőjét gyanúsítottként hallgatták ki a detektívek, a madocsain kívül további két ügyben is. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy a Madocsán ellopott két motoron kívül Előszálláson és Alapon is loptak egy-egy kétkerekűt. A motorokat egy gazos területen rejtették el, majd egy felvásárlónak értékesítették. A tolvajok a négy sértettnek összesen 850 000 forint kárt okoztak. 

A jelenleg börtönben lévő férfinak egy másik bűncselekmény elkövetése miatt is felelnie kell. A nyomozás adatai szerint két éve, májusban, a vésznyitó segítségével bejutott egy Paks-Gyapán parkoló busz utasterébe, ahonnan 78 000 forint készpénzt és a sofőr személyes iratait, bankkártyáját és Szép-kártyáját is ellopta.

A nyomozást a Paksi Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában