Állatok Világnapja

2023.10.03. 13:06

Állatvédelemmel kapcsolatos előadások kicsiknek, nagyoknak

Előadások voltak Tolna vármegyében – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Forrás: police.hu

Mint ahogy arról korábban írtunk, az Állatok Világnapja alkalmából 2023. szeptember 20-a és 2023. október 20-a közötti időszakban a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei széles körű prevenciós tevékenységet hajtanak végre, mely során az iskolákban tanóra keretében, valamint a felnőtt lakosság körében tartanak állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat.

2023. október 2-án délelőtt a dombóvári rendőrök a Kaposszekcsői Óvodába látogattak el, ahol a gyerekeknek az állatokról, az állatok védelméről tartottak előadást. Szó volt Assisi Szent Ferencről, aki az állatok védőszentje. A házi- és a vadon élő állatok, állatkerti állatok, azok etetése, a kutya tartása, ellátása szerepelt a témák között. A rendőrök elmondták a gyerekeknek, hogy mit kell tenni, ha kóbor kutyát találnak. Az előadás végén a „Ki vagyok én?”  című játékban közel 40 gyermek vett részt.

kép
Fotó: police.hu

A Bonyhádi Rendőrkapitányság szakemberei a Bonyhádi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartottak bűnmegelőzési előadást az állatok világnapja alkalmából. Az előadás keretében Perecz Viktor Gergő, a „Leó Tanoda” vezetője hűséges társával, Leóval- egy rövidszőrű skót juhász terápiás és segítő kutyus –tartott bemutatót.

kép
Fotó: police.hu

Szekszárdon a PTE IGY Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda hetedikes diákjai a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tartsay utcai objektumában vettek részt egy előadáson. Putnoki Krisztián r. zászlós kutyavezető  beszélt a gyerekeknek a rendőrségen szolgáló ebek tartásáról, kiképzéséről, majd egy kutyás bemutató zárta a programot.

kép
Fotó: police.hu


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában