Közlekedés

2023.10.09. 10:20

Figyelmetlen sofőrök okoztak baleseteket

Hat anyagi káros baleset történt az elmúlt hétvégén a vármegye útjain – tájékoztatott hétfőn a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Egy szakályi férfi közlekedett autóval pénteken hajnali fél öt körül a 6313-as számú mellékúton, Keszőhidegkút irányából Gyönk irányába. Haladása során a 18-as kilométerszelvényhez érve egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, letért a jobb oldali kavicsos útpadkára, ahol megcsúszott és az árokba sodródott.

Fotó: Police.hu

Egy férfi közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és hozzá kapcsolt vontatmányból álló járműszerelvénnyel pénteken reggel 9 óra körül a 61-es számú főúton Tamási irányába. A Mászlony puszta felé vezető út kereszteződéséhez érve megkezdte a balra kanyarodást. A manőver során figyelmetlen volt, mivel a traktor által vonatott munkagéptől nem látta, hogy egy kocsi az előzésébe kezdett. A hátul haladó jármű vezetője fékezéssel és jobbra kormányzással próbálta elkerülni a balesetet, ennek ellenére a vontatott munkagép bal hátsó kerekének ütközött.

Fotó: Police.hu

Egy nő közlekedett autóval Délelőtt pénteken 10 óra 40 perc körül Tamásiban, az Arany János utcában, ahol balra a Csokonai utcára szándékozott kanyarodni. A kanyarodást kis ívben kezdte meg, mely során nekiütközött a neki szemből, szabályosan érkező és forgalmi okból megálló autónak.

Fotó: Police.hu

Néhány perccel később érkezett a negyedik bejelentés. Egy férfi közlekedett autóval Kajdacs közigazgatási területén a 63-as számú főúton Nagydorog felől Szekszárd irányába. Haladása során a 23-as  kilométerszelvényben egy, az úttest jobb szélén várakozó munkagépet kívánt kikerülni. A manőver során áttért a szemközti oldalra, ahol a kocsi visszapillantó tükrével nekiütközött a vele szemben, szabályosan közlekedő jármű baloldali visszapillantó tükrének.

Mint azt megírtuk, ugyancsak ittasan közlekedett szombaton Dombóváron egy autós, aki balesetet okozott, míg a 61-es úton egy jármű elé ugró vad okozott balesetet. Ugyancsak megírtuk, egy Szekszárdon igazoltatott autós bevallotta, hogy „füves cigarettát” szívott a vezetés megkezdése előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában