Csalás

2023.10.18. 12:00

Használt árut vennél a neten, de előre kérik az árát? Jól gondold meg a vásárlást!

Százharminchárom gyanútlan vásárlót csapott be internetes hirdetésekkel a pilisi férfi.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Egy helyi férfi tett feljelentést a Szekszárdi Rendőrkapitányságon 2022 szeptemberében ismeretlen tettes ellen, aki tévedésbe ejtette – derül ki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményéből. Mint írják, a szekszárdi férfi az online piactéren eladásra kínált videokártyaért előre kialkudott vételárat az alku napján elutalta a megadott számlaszámra, de az áru nem érkezett meg, az árát nem küldték vissza és végül a hirdető is elérhetetlenné vált. A csalással a feljelentőnek 33 000 forint kára keletkezett.

Az ügyben a szekszárdi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, mely során eljutottak egy Pilisen élő férfihez. A lakásán több informatikai eszközt és adathordozót lefoglaltak.  A beszerzett bizonyítékok alapján a 25 éves férfi 2021 júliusa és 2023 márciusa között 133 esetben csapott be a hirdetéseire jelentkező vásárlókat. Több online piactéren hirdette portékáit. 

Megvételre kínált videokártyát, márkás cipőket, ruhákat, televíziókat, mobiltelefonokat, videójátékokat és fejhallgatót, de még „hasitasi” és fürdőnadrág is volt a kínálatában. A megtévesztett vásárlók 2 000 és 47 000 forint közötti összegeket utaltak át a megadott számlaszámra, amiért cserében semmit sem kaptak. A csaló 1 240 000 forint bevételre tett szert.

Gyanúsítotti kihallgatását követően a szekszárdi rendőrök őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását. A férfi jelenleg is börtönben van, ahol egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt kiszabott büntetését tölti.

A nyomozók az eljárást befejezték és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában