Ítélet

2023.10.19. 15:52

Kábítószer-kereskedelem miatt hat év börtön vár a férfira

Kábítószer-kereskedelem ügyében hozott jogerős ítéletet csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék, enyhítve az első fokon eljáró Szekszárdi Járásbíróság ítéletét.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Új pszichoaktív anyaggal és kábítószerrel kereskedett az a férfi, akinek az ügyében csütörtökön hoztak jogerős ítéletet. A másodfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék, enyhítve a Szekszárdi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, 6 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a harmincas évei végén járó vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette és társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

A törvényszék ezen felül elrendelte a vádlottal szemben felfüggesztett, szintén tiltott szerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt kiszabott 1 év 4 hónap börtönbüntetés végrehajtását, továbbá a bűnös vagyongyarapodás okán 928 500 forint összeg erejéig vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A vádlott feltételes szabadságra legkorábban a büntetés kétharmad részének, de legkevesebb három hónapnak a kitöltését követően bocsátható – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Elmondta, hogy a vádlott és társa rendszeresen árusítottak részben együtt, részben külön-külön drogokat: egyféle új pszichoaktív anyagot, amelyet „biofűként”, „zenes cigarettaként”, vagy „zenként” emlegetnek és kétféle kábítószert: Speedként ismert amfetamin tartalmú drogot és marihuánát.

A vádlott 2015 nyara és 2018 júliusa között összesen 14,75 gramm marihuánát értékesített, illetve tartott magánál eladási célból. További 1,41 gramm pentedront és 2,47 gramm amfetamint tartott magánál értékesítési célból. Ezek összmennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott összesen 761 gramm zent adott el, illetve adott át a szóban forgó időszakban. Ez meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A vádlott összesen 928 500 forintot vett át az eladott drogokért a váddal érintett időszakban.

A Szekszárdi Járásbíróság kábítószer-kereskedelem bűntette és társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, ezen enyhített a másod fokú, jogerős ítélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában