Vérlázító

2023.10.05. 07:44

Milliókat kért el egy pár százezres munkáért a 83 éves bátai férfitól

Csalás bűntettének tárgyalását tűzte ki szerdán délelőtt a Szekszárdi Járásbíróság.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

A vádirat szerint a vádlott és két társa 2021. március 18-án megjelent a 83 éves sértett bátai házánál azzal az ajánlattal, hogy amennyiben a sértett igényt tart rá, lecserélik a családi háza ereszcsatornáit. A vádlott tájékoztatta a sértettet, hogy a munkadíj 30 ezer forint, de a végösszeget a felhasznált anyag mennyiségének függvényében tudja közölni. A sértett az ereszcsatorna cseréjét megrendelte. 

A munka elvégzését követően a vádlott – kihasználva a sértett idős korát – őt megtévesztette és 2 millió 650 ezer forintot kért az ereszcsatorna cseréjéért, amit a sértett ki is fizetett. A vádlott által ténylegesen elvégzett munka értéke azonban 322 ezer 350 forint volt, így a csalással okozott kár összesen 2 millió 327 ezer 650 forint. Az ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Dr. Kiss Annamária sajtótitkár arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tárgyaláson a vádlott és a védő nem tudott megjelenni, távolmaradásukat kimentették. Így az ügy nem fejeződött be, a tárgyalás egy későbbi időpontban történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában