Riasztás

2023.10.30. 19:10

Vízbe esett kajakost mentettek ki a Balatonból

Az enyhe idő a késő ősz ellenére a vízre csalogatta a sportolókat a Balatonon, és volt, aki a másodfokú viharjelzést sem vette figyelembe, aminek meg is lett a következménye.

Teol.hu

Illusztráció.

Kora délután érkezett bejelentés egy kajakosról, aki az Alsóőrs előtti vízterületen felborult és önerejéből nem tud visszaszállni a sporteszközre – számolt be róla a Sonline. Az egyenruhások a riasztás után azonnal a keresésbe fogtak, végül a megtalált bajbajutottat a kajakkal együtt a szolgálati kisgéphajóba segítették, majd biztonságban a partra szálították. A 49 éves férfi ellen a víziközlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek. Az eset kapcsán a balatoni vízirendőrök hangsúlyozták, hogy vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, az ősszel is figyelni kell egymásra, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában