Menteni kellett a menthetőt

2023.11.07. 16:29

Csőtörés miatt víz öntötte el az iskola pincéjét

Mozgalmasan telt a hétfő vármegyénk tűzoltói számára. A nap beavatkozásairól Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adott összefoglalót.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Megcsúszott, majd az árokba hajtott, közben egy beton villanyoszlopot is kidöntött egy személyautó hétfőn éjszaka Csomán, a 61-es számú út 99. kilométerénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az oszlop eltávolításáig a helyszínt biztosították.

Csoma - közlekedési baleset
Forrás: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Tamásiban, a Deák Ferenc utcában egy 12 méter magas, megrepedt törzsű fenyőfa veszélyeztette a forgalmat. A műszaki mentéshez az érintett város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik kézi erő segítségével távolították el a fát. Csőtörést követően vízzel telítődött egy iskola pincéje hétfő reggelre Dombóváron, a Kölcsey utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével mintegy 50 köbméternyi vizet távolítottak el a pincéből.

Kéménybe épített fagerenda izzott hétfő délután Kisvejkén, egy Rákóczi utcai lakóházban. A tűzesethez a bonyhádi és a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével hűtötték vissza az izzó részeket.

A födém mintegy öt négyzetméternyi felülete beszakadt, a kémény megfelelő alátámasztása nem volt biztosított. A lakhatatlanná vált ingatlan két lakója egy általuk fenntartott bérlakásba költözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában