Életfogytiglan

2023.11.21. 21:22

Tizennégy évvel ezelőtt történt a pécsi egyetemi lövöldözés

November 26-án lesz tizennégy éve, hogy Gere Ákos a Pécsi Tudományegyetem (PTE) biofizikai intézetében pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített.

Teol.hu

Forrás: bama.hu

A férfi fegyházban tölti büntetését, még tizenhat évig biztosan rácsok mögött marad – írja a bama.hu.

A vádlottat 2012-ben ítélte jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre a Pécsi Ítélőtábla előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt. A gyógyszerészhallgatót mellékbüntetésként 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, s meg kell fizetnie a cselekményével összefüggésben felmerült mintegy 2,5 millió forint költséget. Eddig 14 évet töltött rácsok mögött, legkorábban 53 évesen szabadulhat.

A bíróság akkor megállapította, hogy tettének elkövetése előtt elégtelen lett a zárthelyi dolgozata, de csoporttársai jó jegyeket kaptak. Felmerült, hogy azok puskáztak, emiatt szóváltás alakult ki. Gere Ákos közölte, a csalást jelezni fogja az egyetemen, de társai figyelmeztették, hogy mivel egyikük testépítő, rosszul járhat. Erre ő megjegyezte: „a golyó mindenkin fog”.

Cikkünk itt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában