Karácsonyi zsarolók

2023.12.28. 10:51

Hétszáz forint nem volt elég, kértek hétezret, a következő hetvenezer lett volna?

Rovott múltjukat fitogtatva szereztek pénzt két fiataltól a szekszárdi „nehézfiúk”.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Karácsonykor tett feljelentést egy helyi fiatalember a Szekszárdi Rendőrkapitányságon két ismeretlen ellen, akik viselkedésükkel és bántalmazás kilátásba helyezésével arra vették rá, hogy a korábban önként átadott pénzen, cigarettán és italon kívül, további pénzt adjon még nekik. 

Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az eset december 25-én éjjel történt. A sértett a barátjával sétált az utcán, amikor két idegen szegődött melléjük, akik először 700 forintot, cigarettát és italt kértek tőle, amit önként átadott nekik. De ez nem volt elég, tovább kísérték őket, miközben azzal hencegtek, hogy korábban milyen balhékat csináltak, hogyan és kiket vertek meg.

Kiderült, hogy még több pénzt akarnak szerezni. A sértett barátja ekkor mondta, hogy hazamegy és hoz pénzt, így sikerült elmenekülnie a helyszínről. A feljelentőt egy ATM-hez kísérték, aki felvett 7 ezer forintot, és azt a két, fenyegetően fellépő férfinak átadta. Ezt követően az ismeretlenek békén hagyták és távoztak.

A feljelentést követően a járőrök a megadott személyelírás alapján rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 21 és 18 éves zsarolókat. A szekszárdi rendőrök mindkettőjüket őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatásukat.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában