Tárgyalás

2023.12.17. 08:30

Kriptovalutával fizetett a dizájnerdrogért

Tanúmeghallgatással folytatódott kedden a Szigetvári Járásbíróságon annak a szövevényes bűnügynek a tárgyalása, amelynek az ügyészség nyolc embert bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, többeket pedig pénzmosással vádolt meg – olvasható a bama.hu-n.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlottak büntetés-végrehajtási intézetben ismerkedtek meg, szabadulásuk után is jóban maradtak.

Az elsőrendű vádlott felajánlotta a másodrendű vádlottnak, hogy hozzanak létre egy legális szerként feltüntetett, valójában úgynevezett C-listás új pszichoaktív anyagokat forgalmazó internetes áruházat, de ezt a másodrendű először visszautasította.

Később, 2017 karácsonyán felkereste az elsőrendű vádlottat a lakásán, aki ismételten felvetette neki az ötletet. Az elsőrendű vádlott elmondta a másodrendűnek, hogy feladata az lenne, hogy a fővárosban béreljen egy lakást, ahol a web­áruházba érkező megrendeléseket csomagolja és postázza.

Ehhez az elsőrendű vádlott biztosítja a külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagokat. A másodrendű vádlott elfogadta az ajánlatot, és 2018. február 15-én kibérelt egy budapesti lakást.

Érdekes? A cikk IDE kattintva folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában