Önkéntes tűzoltók

2023.12.11. 16:37

Településük tűzvédelmében élen járnak az önkéntesek

Negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamon szerzett elméleti és gyakorlati tudást nyolc önkéntes tűzoltó egyesület tizenhárom tagja.

Révészné Hanol Erzsébet

Sikeres vizsgát tettek.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres vizsgát tett nemrégiben a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot elvégző nyolc önkéntes tűzoltó egyesület tizenhárom tagja, köztük négy női önkéntes. A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság udvarán teljesítették a rájuk váró feladatokat, amelyek során bizonyították, hogy elsajátították az alapfokú tűzvédelmi elméleti és gyakorlati ismereteket. Ezek birtokában egy káreset helyszínén az elvárható szakmai szinten, biztonságosan tudnak majd beavatkozni, a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatva. Az önkéntes tűzoltók a képzés során megtanulták használni az egyéni védőeszközöket, továbbá végrehajtani a tűzoltás-taktika alapvető szereléseit.

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy vármegyénkben évről évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma: 2018-ban 201, 2019-ben 261, 2020-ban 317, 2021-ben 339, míg 2022-ben 364 esetben avatkoztak be káreseteknél. Az önkéntes egyesületek szerepe a közösségi élet és hagyományok ápolásán túl egyre hangsúlyosabb, ugyanis folyamatosan a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatják. A február 4-ei és 5-ei szeles időjárás következményeinek felszámolásakor a 379 esemény közül 80 alkalommal az önkéntesek siettek a lakosság védelmére.

A most vizsgázott önkéntesek a dunaföldvári, a dunaszentgyörgyi, a faddi, a nagydorogi, a nagymányoki, a tamási, a teveli és a tolnai egyesületeket erősítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában