Összefoglaló

2023.12.01. 10:46

Több mint 25 esetben volt ittas a balesetet okozó sofőr Tolnában

Tolna megye útjain 2023. november 30-án egy könnyű sérüléses és két anyagi káros baleset történt – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A kékek csütörtök reggeltől péntek reggelig három ittas és egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt balesetet okozhatott volna. Mind a négy intézkedés a Szekszárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén történt. A három ittas közül két esetben, valamint a bódult járművezetővel szemben büntető eljárás indult, a harmadik ittas gépjármű vezető 130 000 forintos közigazgatási bírságot és 8 büntetőpontot kapott.

A rendőrök elfogtak egy eltűnése miatt körözött fiatalt, valamint egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő. Három büntető-, és négy szabálysértési feljelentést tettek.  Az egyenruhások három biztonsági intézkedést hajtottak végre.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az idei évben több mint 25 esetben volt ittas a balesetet okozó sofőr. A szeszes ital, valamint a bódító hatású szerek fogyasztása hatására tompulnak a reflexek, megnő az észlelési idő, ezért fokozott baleseti kockázati tényezőnek számít a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában