Országszerte vert át embereket

2024.01.23. 16:28

Interneten csalt ki pénzt: letartóztatták a 26 éves férfit

Interneten csalt ki pénzt az 26 éves férfi, akinek egy hónapra történő letartóztatását a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el. A megalapozott gyanú szerint a férfi országszerte károsított meg embereket azzal, hogy tőlük az interneten csalt ki pénzt.

Teol.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tavaly tavasszal anyagi nehézségei miatt interneten csalt ki pénzt emberektől azt követően, hogy elhatározta, így fog rendszeres jövedelemre szert tenni – tájékoztatott kedden közleményben a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Letartóztatásba került egy 26 éves férfi, aki interneten csalt ki pénzt áldozataitól.
Interneten csalt ki pénzt áldozataitól a férfi, akinek elrendelték egy hónapra történő letartóztatását. 
Fotó: police.hu

Ennek érdekében hat különböző magyar banknál összesen tizennégy számlát nyitott és közel ötven hívószámot regisztráltatott a nevére. 

Interneten csalt ki pénzt

A férfi ezután internetes áruhirdetési oldalakon különféle termékeket, döntően kerti bútort, fürdő dézsát és kültéri játszóteret hirdetett eladásra annak ellenére, hogy azokkal sosem rendelkezett. A sértettek a vételárat előre átutalták a gyanúsított által meghatározott bankszámlára. A megrendelt terméket azonban nem küldte el nekik, hanem azonnal elérhetetlenné vált.

Kihallgatása után is folytatta a csalást

A nyomozó hatóság 2023 júniusában hallgatta ki először gyanúsítottként a férfit, akit ez sem tartott vissza attól, hogy további csalásokat kövessen el. A férfit eddig negyvennyolc rendbeli minősített csalással gyanúsítják, de az adatok alapján a sértettek száma meghaladhatja a kettőszázat, az okozott kár pedig a hatmillió forintot.

A munkanélküli gyanúsított estében fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért a nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában