Viharkárok

2024.02.05. 10:20

Tavaly is jól dolgoztak a tolnai tűzoltók

Az elmúlt évben összesen 244 riasztást kapott a Tolnai járás területén működő Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság – derült ki a szervezet 2023. évi beszámolójából. 

Wessely Gábor

Egy idős nő bent égett a házban (Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

A lánglovagok manapság munkájuk jelentős részében nem tüzet oltanak, hanem műszaki mentésben vesznek részt. Ez így volt tavaly is: 116 műszaki mentés mellett 43 tűzesethez vonultak. A műszaki mentések több mint fele viharkárral volt kapcsolatban, ezek közül Tolnán 44, Faddon 17, Bogyiszlón és Fácánkertben 2-2 alkalommal kellett beavatkozniuk. 

Huszonöt közúti baleset

Közúti balesethez (a 6-os úthoz, az M9-eshez és az M6-oshoz is) összesen 25-ször riasztották őket. 

A legtöbb tűzhöz Tolnán vonultak (22 alkalommal), Faddon 7, Bogyiszlón 6 ilyen eset történt, míg Fácánkertben nem kellett tüzet oltaniuk. Téves jelzés 84-szer fordult elő, szándékosan megtévesztő jelzést egyszer kaptak. 

A tolnai önkormányzati tűzoltóság 3 szolgálati csoportban, napi 4 fővel, 24/48 órás szolgálatban, egy napi 8 órás híradóssal kiegészülve látja el a feladatát. Az állományból 9-en főállásban dolgoznak, 12-en helyettesítők. Tavaly parancsnokváltás is történt: a más területen elhelyezkedő Paksi Ferencet Felker Dániel Ivó váltotta a szervezet élén. 

A tolnai tűzoltóság az elmúlt évben mintegy 82 millió forintból gazdálkodott. A bevétel legnagyobb része állami támogatás volt, a tolnai önkormányzat 14 millió, a fácánkerti 100 ezer forinttal járult hozzá a működéshez. Tolna városa további mintegy 6 millió forint támogatást nyújtott a tűzoltó laktanya felújításához. 

Ebben az évben várhatóan 16 millió forint önkormányzati támogatásra lesz szükség a tűzoltóság működéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában