Balesetek

2024.03.04. 09:31

Ittas vezetés jogsi nélkül, illegális sárga villogó, és óriási rugós kés a kocsiban

Az ittas sofőrnek jogosítványa sem volt, illegálisan szereltek fel sárga villogót az autóra, és egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kés is előkerült az autóból.

Teol.hu

Az autóra engedély nélkül szereltek fel figyelmeztető jelzést (Beküldött fotó)

Szombaton kora délután közlekedett egy férfi autóval a 6-os főúton Dunaföldvár irányából Szekszárd irányába. A 107-es kilométerszelvénybe érve vezetés közben elaludt, a jobb oldali útpadkára felhajtott és egy villanyoszlopnak ütközött. Ezután a kocsi megpördült és az úton állt meg. A sofőrnél a szonda pozitív értéket jelzett, ráadásul a biztonsági övet sem használta és vezetői engedéllyel sem rendelkezik. 

Az autóra engedély nélkül szereltek fel egy figyelmeztető jelzést –sárga villogót– és az utastérből előkerült egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kés is. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki a járőrök, a többi szabálysértés és bűncselekmény miatt feljelentést tettek.

További két olyan sofőrrel intézkedtek a járőrök az elmúlt három napban, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak. A mért eredmények alapján mindkét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Két esetben engedély nélkül vezetés miatt tettek feljelentést. Egy Nagykónyiban igazoltatott sofőr jogerős vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült volán mögé, ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ellene büntetőeljárás is indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában